wandbekleding

Maar hoe begin je aan de zoektocht naar jou persoonlijke match ?

wij helpen u  even op de goede weg ...

De versiering van wanden kent reeds een lange traditie. Al sinds de middeleeuwen werken talloze ambachtslui, kunstenaars en technici aan het verbeteren en verfraaien van behangpapier. Tijdens deze beginjaren was behangpapier vooral weggelegd voor de betere sociale klasse. Zo werd bij rijkere lieden de wand afgewerkt met luxueuze materialen zoals goudleer, wandtapijten, zijden stoffen of beschilderd linnen. Na de komst van massaproductie werd behangpapier ook goedkoper en dus beschikbaar voor het grote publiek. De volgende decennia was behangpapier dan ook de meest gebruikte wandafwerking. Na verloop van jaren werden de prints steeds minder opvallend tot ze uiteindelijk bijna helemaal verdwenen. De laatste jaren is behangpapier met retro patronen echter weer helemaal in opmars.

Tegenwoordig bestaan er heel wat behangsoorten . Leder, riet, stof, pleisterlook, zand, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat! Wat uiteindelijk de doorslag zal geven is tenslotte het visueel effect. We overlopen even de meest voorkomende patronen:

 

retro behangpapier

Zware motieven

De typische motieven en patronen van vroeger zijn steeds meer terug te vinden in moderne inrichtingen. Het grote verschil met vroeger is dat je ze nu best met mate gebruikt en uitsluitend in kamers die groot genoeg zijn. En enkele muur kan voldoende zijn voor een geslaagd interieur. Combineren met een design meubelstuk is zeker een aanrader!

 

behangpapier met lijnen

Lijnen patroon

Gelijnd behangpapier plaatsen is een ware uitdaging. Bij de verkeerde keuze kan de kamer al snel een benauwd gevoel geven. Ook hier is de basisregel: Enkel gebruiken in grote kamers. Behangpapier met lijnenmotief is ideaal om de kamer langer of hoger te laten lijken!

 

behangpapier uit jaren '70

Grafische patronen

De grafische motieven zijn typische stijlkenmerken van de jaren 60 en 70. Van alle beschikbare patronen is dit waarschijnlijk het behangpapier waar je het minst lang op kan kijken. Kies ook hier voor fijne, subtiele accenten. Probeer ook een wand te kiezen waar je niet dagdagelijks op hoeft te kijken.

 

behangpapier met bloemen

Behangpapier met bloemen

Ook bloemenpatronen lijken steeds meer hun weg terug te vinden in moderne interieurs. Probeer op zoek te gaan naar bloemenbehangpapier dat voorkomt in verschillende formaten. Deze combinatie zorgt voor een verrassend effect. Ook meubilair bekleden met bloemenmotief is een echte aanrader!

nog niet echt veel wijzer geworden , vul even een contactformuliertje in en samen met u komen we er wel uit ...

 

Patrick Greunlinx
0476/50 49 97
patrick@ptkdecor.be
Roel Mertens
0478/74 48 06
roel@ptkdecor.be
Kromstraat 49, 2491 Olmen
Tel. 011/75 06 78 - Fax. 011/75 06 79
info@ptkdecor.be